Finále krajského poháru přípravek - Beroun

24.09.2023 08:53

V neděli 24. září se konalo tradičně v Berouně finálové kolo družstev přípravek.

Soutěžilo se ve čtyřech disciplínách: sprint na 50 m, skok daleký z pásma, hod raketkou a štafeta 8 × 200 m.

Barvy a klubovou vlajku SK Sokola Zlatníky hájili tentokrát: Denisa Holečková, Veronika Šišáková, Ella Jelínková, Monika Příhodová, Anna Hippmanová, Kristina Vršanská, Adam Blažek, Filip Hanus, David Černý a Kryštof Hamer. 

Závody pro nás začali skokem do dálky. 

Z děvčat se v této disciplíně tradičně blýskla Denisa, které do 4 metrů chybělo 6 cm. Z chlapců nejlépe skončili Kryštof a Filip, kteří shodně doplachtili na 3,60 m.

 

C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\ZÁVODY - FOTO\PŘÍPRAVKY\2023\Finále Beroun\IMG-20230924-WA0006.jpg C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\ZÁVODY - FOTO\PŘÍPRAVKY\2023\Finále Beroun\IMG-20230924-WA0026 (1).jpg

 

Hod raketkou nejlépe zvládl David s velmi pěkným výkonem téměř 30 m, Ella byla první mezi děvčaty s výkonem skoro 23 m.

Běh na 50 m se stal kořistí Denisy, která se svým výkonem 7,88 s umístila na skvělém 27. místě z pole 241 dětí. Zapsala se do listiny rekordů oddílu vedle Sofie Rubešové, která v této kategorii běžela 7,6 s v roce 2019, ale ručně měřeno. Skvěle běžel také David s časem 8,12 s, Filip byl pomalejší o pouhých 5 setin sekundy. Většina našich reprezentantů se dostalo pod 9 sekund! 

 

C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\ZÁVODY - FOTO\PŘÍPRAVKY\2023\Finále Beroun\IMG-20230924-WA0021.jpg

 

 

Vrchol celého atletického klání byla štafeta 8 × 200 m. 

Závodníci se do vnitřní dráhy sbíhali hned po startu, Filip, náš tradiční rozbíhač štafet, bohužel ovšem startoval z vnější dráhy. Tlačenice po seběhnutí do vnitřní dráhy odsoudila Filipa k nevýhodě posledního místa, ale Filip na rovince mohutně zabral a předběhl prvního soupeře a poté předal Elle. Ella předávala na posledním místě Adamovi, který ovšem už v zatáčce zahájil drtivý útok, na konci oblouku předběhl prvního soupeře, na začátku rovinky druhého soupeře a rychle se jim vzdaloval. Předávka od Adama Monice se skvěle povedla. Monika raketově akcelerovala, ještě v oblouku předběhla soupeře na druhém místě a na rovinku vbíhala s luxusním náskokem cca 5 metrů, který dále směrem k předávce zvětšovala až na přibližně 7 m. Monika předvedla fantastický běh a zařídila nám výrazný náskok. Náskok dal Monice a Denise klid a prostor k předávce, která se skvěle podařila. Denisa začala ihned stíhat soupeře na prvním místě a jeho náskok zásadně stáhla. Denisa pátou předávkou předávala Kristině, která statečně odolávala soupeřce zle dotírající z třetí pozice a předala Davidovi stále na druhém místě! David sprintoval nadzvukovým tempem až do předání Kryštofovi, který za naši štafetu finišoval. Kryštofa dotahovala soupeřka, ale Kryštof se nedal, na poslední metry zapnul přídavné spalování a do cíle vbíhal jako druhý!

Naše štafeta tedy skončila v našem rozběhu jako druhá s časem 4:27,45, celkově třináctá z 25 družstev, tedy v polovině startovního pole. To vůbec není špatný výsledek!  

 

Náš tým obsadil v tomto finálovém kole devatenácté místo se ziskem 310 bodů. Ano, se šampiony v čele tabulky (se Starou Boleslavi, Benešovem, Neratovicemi a jinými hegemony) se měřit nemůžeme, ale čest a čistý štít malého vesnického klubu jsme uhájili!  Toto kolo bylo vůbec nejnáročnější, sešly se zde všechny kluby z našeho kraje a konkurence byla obrovská. Po čtyřech kolech jsme si však 10. místo udrželi v naší skupině.  

C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\ZÁVODY - FOTO\PŘÍPRAVKY\2023\Finále Beroun\IMG-20230924-WA0048 (1).jpg

 

 

 

 Na závěr se sluší poděkovat.

 

Největší poděkování a obdiv patří dětem. Do závodů vstupují s obavami, trémou, nervozitou; ne vše se vždy stoprocentně povede... Je pro ně těžké udržet několik hodin koncentraci na výkon, také čekání mezi jednotlivými disciplínami je nekonečně dlouhé.

Ale do závodu dají vše, perfektní výkon považují za věc prestiže. A to je přístup skvělý nejen pro sport, ale i pro pozdější pracovní a soukromý život. Děti, máte mou velkou pochvalu a respekt. 

Na druhém místě děkuji rodičům za všestrannou podporu a servis, kterou svým i ostatním dětem a celému klubu poskytují. Moc si toho ceníme.

 

Celkové výsledky si můžete pročíst na odkazech: výsledky finále highlighted.xlsx (37,6 kB) a celkové body za disciplíny finále.xlsx (15 kB)