FINÁLE DRUŽSTEV PŘÍPRAVEK – BEROUN – 25.9.

30.09.2022 12:40

 

Na úvod malé vysvětlení. První čtyři kola krajského přeboru Středočeského kraje byly pouze pro týmy skupiny C přeboru, tedy pro A týmy (případně i B a C týmy, pokud je kluby postavily) z Líbeznice, Říčan a Radošovic, Neratovic , Staré Boleslavi, Čelákovic, Nehvizd, Zlatníků a Jesenice. Do finále postupoval z každého klubu jeden tým, většinou tým A (tedy ten nejlepší tým klubu z předchozích čtyř kol). 

           C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\ZÁVODY - FOTO\2022\září\přípravky finále\IMG-20220925-WA0005.jpg

Ve finále krajského přeboru Středočeského kraje se však setkaly týmy A všech tří skupin Středočeského kraje, tedy skupin A, B a C přeboru. Zlatnický tým se tedy kromě týmů ze své skupiny C poprvé střetl také s A týmy z Berouna, Nymburku, Žebráku, Benešova, Rakovníka, Čáslavi, Mníšecka, Kutné Hory, Kladna, Českého Brodu, Nového Strašecí, Slaného, Dolních Mokropsů a Vlašimi.  

Z výše uvedeného je tedy zřejmé, že jsme bojovali s nejlepšími týmy dvaadvaceti středočeských atletických klubů, minimálně z poloviny z velkých okresních měst, které mají nepoměrně lepší personální i materiálně technické zázemí. 

 Ve finále se závodilo v následujících disciplinách: 50 m sprint, skok do dálky z pásma (skok se měří z místa odrazu, nikoliv z odrazového prkna), hod raketkou (který je přípravou pro hod oštěpem) a štafeta 8 × 200 m. 

 Zlatnický tým tentokrát reprezentovali Kryštof Hammer, Nora Panská, Alenka Kolářová, Erika Volná, Filip Hanus, Filip Vošahlík, Ondra Němec, Deniska Holečková, Kryštof Kupec a Anetka Němcová. 

 Zlatnický tým zahajoval v 11:00 skokem do dálky. Jako již tradičně, z děvčat předvedla nádherné skoky Denisa Holečková (408 cm), velmi pěkné skoky se povedly i Alence Kolářové (354 cm) a Erice Volné (371 cm). Klukům se dálka příliš nepovedla, nikdo se nedostal přes 350 cm, nejlepší byl Filip Vošahlík s 348 cm. 

C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\ZÁVODY - FOTO\2022\září\přípravky finále\IMG-20220925-WA0044.jpgC:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\ZÁVODY - FOTO\2022\září\přípravky finále\IMG-20220925-WA0033.jpg

C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\ZÁVODY - FOTO\2022\září\přípravky finále\IMG-20220925-WA0018.jpgC:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\ZÁVODY - FOTO\2022\září\přípravky finále\IMG-20220925-WA0012.jpg


Následoval hod raketkou od 13:15. Z děvčat opět excelovala Deniska Holečková (29,20 m), z hochů byl nejlepší Filip Vošahlík s výkonem 28,20 m.

Od 14:00 běhal náš tým sprint na 50 m. Opět zazářila naše všestranná atletka Deniska Holečková (8,22 s), z hochů pěkně zaběhli Filip Hanus (8,50 s) a Ondra Němec (8,53 s). 

C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\ZÁVODY - FOTO\2022\září\přípravky finále\IMG-20220925-WA0052.jpgC:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\ZÁVODY - FOTO\2022\září\přípravky finále\IMG-20220925-WA0043.jpg


Na závěr následoval tradičně divácky nejatraktivnější závod - štafeta, opět  8 × 200 m. Bohužel na štafety začalo pršet, ale děti se s tím popraly slušně. Za Zlatníky  běželi Filip Vošahlík, Erika Volná, Ondra Němec, Denisa Holečková, Nora Panská, Kryštof Hammer, Alena Kolářová a Filip Hanus. Tentokrát se nestartovalo z jednotlivých drah, start byl hromadný, což od prvního člena štafety vyžaduje „ostré lokty“ a odvahu jít do tlačenice. Filip Vošahlík vystartoval bezchybně, vyhnul se srážce ostatních běžců, která se odehrála vedle něj, a rychle získal druhé místo, na němž předával Erice Volné se ztrátou cca 1 sekundy na vedoucího štafety. Erika na svého soupeře zle dotírala a jeho náskok téměř smazala, předávala se ztrátou cca 0,3 s. Třetí z naší štafety – Ondra Němec – svého soupeře statečně pronásledoval a průběžnou druhou pozici naší štafety pohodlně udržel a předal Denisce Holečkové. Deniska zdrtila soupeře fantastickým stíhacím během a asi 50 m před předávkou ho předběhla a předávala Noře Panské. Nora prvních sto metrů těsný náskok udržovala, ale na rovince ji nakonec soupeřka předběhla, ovšem Nora se udržela v těsném závěsu a předávala Kryštofu Hammerovi se ztrátou na vedoucího cca 0,4 s. Kryštof měl těžkého soupeře, který zvýšil svůj náskok na cca 6 sekund, ale stále jsme drželi druhé místo. Kryštof předával Alence Kolářové, jenž se statečně držela za vedoucím závodu. Alenka předávala osvědčenému finishmanovi naší štafety, Filipu Hanusovi, který spolehlivě druhé místo naší štafety v rozběhu udržel. A tím byl celý letošní seriál za námi.

 Pod odběhnutí všech štafet následovalo spočítání výsledků a poté slavnostní nástup s vyhlášením výsledků.

C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\ZÁVODY - FOTO\2022\září\přípravky finále\IMG-20220925-WA0057.jpg

 Náš klub skončil ve finále spolu s SK Slavia Jesenice na 19. místě se ziskem 170 bodů (pro zajímavost: vítěz – Atletika Líbeznice – získal 960 bodů). 19. místo z 23 startujících se na první pohled nezdá jako skvělé umístění. Ale uvědomme si, že 19. místo ve finále znamená 19. místo v celém Středočeském kraji, což při počtu klubů nevyznívá vůbec špatně.

 Přebor nám ukázal, na čem musíme pracovat a kam můžeme směřovat naše další ambice.

 Děti měly radost z dobrých výkonů, my trenéři je chceme pochválit za píli, snahu a nasazení a oceňujeme, že vydržely až do konce. Kdo si aspoň jeden závod zkusil, ví, že není snadné udržet koncentraci po celé odpoledne, a že je únavné čekat v horku či dešti třeba i hodinu a půl na další disciplínu.

 Děkujeme rodičům za spolupráci, podporu a důvěru, kterých si velmi ceníme.

 Hezký podzim a příští rok v přeboru zase na shledanou!

 Trenéři Eva, Zbyněk, Petr a Martina

 

Více fotek z akce ZDE