Finále B družstev mladších žáků a žákyň - Čáslav

11.09.2022 10:59
Tak jsme pomyslně ukončili sezónu mladších žáků a žákyň ve finále v Čáslavi. Závody se konaly jako mítink a děti měly šanci získat medaile.
Úspěchy našich dětí a 5 medailí moc potěšilo!!!
 

Do boje přijeli Dan Turza, Adam Černý, Vojta Dus, Maty Ctibůrek a Eliška Říčková.   

 

Jako první nastupovali kluci ve vrhu koulí,  kde Maty se svými nevelkými zkušenostmi vrhl kouli až na 8,67m a obsadil pěkné 4. místo,  získal 7 bodů. Dan a Vojta měli v kouli premiéru. Dan s výkonem 7.23m obsadil 6. místo, kde získal 5 bodů a Vojta  s výkonem 7,17 obsadil 7. místo, přispěl 4 body.

 

Po chlapcích nastoupila Eliška na kouli a Vojta na hod kriketovým míčkem. Eliška skončila nakonec čtvrtá s výkonem 8,30m a svůj devíti metrový hod ze Staré Boleslavi nezopakovala, získala 7 bodů. Vojtík se svými dovednostmi v hodu si vytvořil moc pěkný OR s výkonem 40.88m, medaile mu ovšem utekla, umístil se na 4. místě.


 

 

 

 Kluci Dan a Adam na 60 m neudělali ostudu. Dan OR 9,64s a získal pro tým 2 body. Adam s výkonem 9,05 s bral medailovou třetí pozici, ovšem jeho osobní rekord 8,73 odolal.

 

 Maty ve výšce nezklamal a stejně jako loni David Kolář, přivezl medaili ve skoku vysokém, skočil 4 cm pod svůj osobní rekord - 143 cm. Letos měla výška vyšší úroveň, vyhrál to chlapec se 155 cm. Matyášovi na stupních patřilo druhé místo.

 

Eliška si myslela na medaili, ač byla měsíc po zvrtnutí kotníku. Medaile se nakonec podařila, ale neměla radost z výkonu, který byl více jak 10cm pod její osobní rekord. Ovšem bronzová medaile se počítá, výkon 135 cm. Budeme držet palce do dalších závodů, které ji ještě čekají.

 

Poslední disciplínou, kde jsme měli dvojnásobné zastoupení byla dálka. Adam si vytvořil osobní rekord 415 cm a vyhrál, Vojta také potěšil OR s výkonem 3,86m a umístil se na pěkném 3. místě.

 

Adam Černý 19 bodů

Vojta Dus   19 bodů

Maty Ctibůrek    18 bodů

Eliška Říčková  14,50 bodů

Dan Turza       7 bodů 

    

     Výsledky: 

    https://online.atletika.cz/vysledky/65411

 

Je to až neskutečné, kam jsme se dostali v kategorii mladších žáků, kde kluci nasbírali 61 bodů ve 4 lidech a umístili se na super 3. místě z 8 družstev, což je opravdu nádherné zakončení sezóny 2022. 

 

Všem moc gratuluji k výkonům a medailím a přeji jim, aby se všichni zlepšovali a hlavně, aby je to bavilo.;-)