4.kolo přípravek - Čelákovice

09.09.2022 11:30

Náš klub tentokrát reprezentovali dívky Denisa Holečková, Alenka Kolářová, Erika Volná a Nora Panská, z chlapců Filip Vošahlík, David Černý, Jakub Zmeškal a Adam Chocenský. Tým tentokrát změřil síly s dvaceti konkurenčnímu družstvy z Líbeznice, Říčan a Radošovic, Neratovic, Staré Boleslavi, Čelákovic, Nehvizd a Jesenice, celkem dalších 163 soupeřů (do nichž nepočítáme členy týmu Sokol Zlatníky B).

 


 

Pro tým A byly závody zahájeny sprintem na 50 m přes pěnové překážky. Jako již tradičně, v této disciplíně excelovala Denisa Holečková se skvělým časem 7,90 s, který jí zařadil na šesté místo celkově (!) Vytvořila nový rekord oddílu. Chlapce perfektně reprezentoval bratranec Denči Adam Chocenský, který je na hostování. Zařadil se osmé místo s časem rovných 8,0 s. Za zmínku stojí ještě Kuba Zmeškal, který vytvořil nový rekord oddílu v přípravkách za 8,80 s. Ostatní, ale běželi také velmi pěkně, tím spíše, že dráha i startovní bloky byly mokré od deště.

 

Po delší pauze byl druhou disciplínou hod 1 kg medicinbalem. Z děvčat opět nejlépe hodila Denisa Holečková (7,00 m), z chlapců Adam Chocenský (6,40 m).V hodu ještě vylepšil rekord oddílu Kuba Zmeškal výkonem 6,18 m, vzal rekord Davídkovi Č. 

 

 

Třetí disciplínou byl skok daleký z pásma. Jako vždy, nejkrásnější skoky předvedla Denisa Holečková (21.místo - 395 cm), výborně se umístila také Erika Volná (38. místo - 374 cm). Davídek Černý vylepšil dosavadní rekord oddílu přípravek 2 na 340 cm, který vzal kolegovi Kubovi Z. 

 

Zlatým hřebem závodů - ostatně jako vždy - byla štafeta, tentokrát 8 × 200 m, kde se závodníci sbíhali do vnitřní dráhy po první předávce na začátku rovinky. Děti byly vysoce motivované a velmi se na závod těšily, proto s vervou trénovaly do poslední chvíle předávky a pohyb v prostoru předávky. Když začalo zacházet slunce, přišel náš čas.

 

Štafetu bravurně rozběhl Filip Vošahlík. Filip předával Adamovi Chocenskému na druhém místě (v tom okamžiku se nám zatajil dech, protože ve chvíli předávky se zatáhla obloha, neviděli jsme zelené tričko Adama a mysleli jsme si, že jim štafetový kolík upadl - ale naštěstí ne!). Adam udržel druhou pozici ještě celou rovinku, avšak předal Erice na místě 3, ta musela v zatáčce předběhnout jednoho soupeře a opět Zlatníky běžely na místě druhém. Deniska, Alenka, Nora náskok ještě zvětšovaly. :-). Zvláštní obdiv zaslouží heroický běh Jakuba Zmeškala, jehož stíhala o hlavu a půl větší soupeřka z konkurenčního týmu laními skoky, soupeřce ovšem před předávkou došel dech, Jakub nápor odrazil a předával stále na druhém místě!  Štafetu spolehlivě doběhl David Černý, který znovu vybudoval solidní náskok a proběhl cílovou pásku na druhém místě. Po doběhu nás zachvátila euforie, druzí ze šesti v rozběhu je luxusní umístění! V rozběhu jsme tedy skončili na úžasném druhém místě, v celkovém hodnocení štafety 7. (z dvaceti!) - zlepšení od minulého závodu o dvě místa!!! 

 

Děti tentokrát předběhly týmy A z Nehvizd, Jesenice i Čelákovic, což je velký úspěch! 

 

Z hlediska celkových výsledků 4. kola náš tým skončil opět na velmi pěkném devátém místě s bodovým ziskem 460 bodů. 

 

V průběžném hodnocení po 4. kole jsme na 9. místě z dvaceti týmů - spolu s Atletikou Stará Boleslav B. Na bednu v celkovém hodnocení celého seriálu to asi nebude, ale patříme do té lepší půlky týmů - a to se počítá!!! 

 

Nyní už myslíme na finále 25. září v Berouně, kde uděláme vše pro to, abychom udrželi pořadí v první polovině týmové soutěže. 

 

Děti byly skvělé, moc jim děkujeme za snahu a bojový zápal!

 Jednotlivé výsledky najdete s těchto souborech:

Čelákovice .pdf (celkové) a Čelákovice 9.9.2022 (Běhálek)