3. KOLO DRUŽSTEV MLADŠÍHO ŽACTVA – STARÁ BOLESLAV

24.06.2022 10:22

3. KOLO DRUŽSTEV MLADŠÍHO ŽACTVA – STARÁ BOLESLAV

V pátek 24. června proběhlo již 3. kolo družstev ml. žáků a žákyň ve Staré Boleslavi.

Závodu se zúčastnili pouze 4 děti, Matyáš Ctibůrek, Vojta Dus, Ela Šlapáková a Eliška Říčková.

Tentokrát nás zastihla bouřka a déšť, závody se dvakrát přerušily.

 Elišce se dařilo na výšce, kde skočila 143 cm a umístila se na pěkném 2. místě. Právě ona měla závod přerušen kvůli dešti. 

C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\ZÁVODY - FOTO\2022\červen\2.kolo ml.žactva\eli.jpg C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\ZÁVODY - FOTO\2022\červen\2.kolo ml.žactva\ela.jpg

Z osobního rekordu měla takovou radost, že se na kouli nedokázala koncentrovat a vrhla pouze 7.92 m, přestože minule zaperlila os. rekordem 9,22 m.

 Ela zaznamenala krásný OR v hodu kriketovým míčkem a to 41,15 m a bylo z toho hodně bodující 3. místo. Na výšce si skočila 125 cm a brala tím dělené sedmé místo.  

 Vojta běžel poprvé 600 m za 1:56.79 a pokusil se bojovat i o 5. místo. Nakonec skončil na pěkném 6. místě. Na kriketu se mu tentokrát nedařilo, rozhodil ho zřejmě přerušený závod kvůli dešti. 

 Matyáš Ctibůrek v premiéře na závodech zazářil. Ve skoku do výšky bral dělené první místo, které vybojoval společně s kolegou Motlem z Čelákovic, skočili oba 147 cm. Vytvořil tím kvalitní rekord oddílu, který doposud držel David Kolář. Na kouli vrhl premiérově 7,77 m a umístil se na finálovém 4. místě. 

Děti velice potěšily svými výkony, je vidět, že i malý oddíl s pár dětmi může bojovat s velkými kluby.  Škoda, že takových dětí nemáme v oddíle o něco více, abychom mohli sestavit plnohodnotné družstvo alespoň 10 dětí. Budeme věřit, že v budoucnosti se kategorie žactva naplní a atletické naděje z přípravek vydrží i do těchto kategorií…

  BODY:

   Maty - 17 bodů 

   Ela  - 11.5 bodů 

   Eliška -  9 bodů

   Vojta  -  5 bodů 

 

C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\ZÁVODY - FOTO\2022\červen\3.kolo ml.žactvo\IMG-20220627-spol.jpg

Ještě jednou moc gratulujeme k úspěchům a osobním rekordům a děkujeme za reprezentaci oddílu!

 

Oficiální výsledky ZDE