3. kole krajského přeboru přípravek ve Staré Boleslavi

10.06.2022 21:47
 
 
 
Náš klub tentokrát reprezentovali dívky Anetka Němcová, Alenka Kolářová, Erika Volná, Anna Pánková, Nora Panská a Denisa Holečková, z chlapců Filip Vošahlík, Ondra Němec, David Černý a Vojta Jirák. Tým opět soupeřil s osmnácti konkurenčními družstvy z Líbeznice, Říčan a Radošovic, Neratovic, Staré Boleslavi, Čelákovic, Nehvizd a Jesenice, celkem dalších 173 soupeřů.
 
Závody byly zahájeny sprintem na 50 m. V této disciplíně excelovala Denisa Holečková se skvělým časem 8,07 s, který jí zajistil místo v první dvacítce(!). Z chlapců zaběhl perfektně David Černý s časem 8,39 s. Celkem sedm dětí se umístilo v první polovině startovního pole, což je velmi potěšující.
 
Druhou disciplínou byl hod kriketovým míčkem. Z děvčat nejlépe hodila Denisa Holečková (25,68 m), z chlapců Vojta Jirák (24,40 m); všichni házeli s velkou vervou, ale ta se bohužel přetavila do pouze průměrného umístění v této disciplíně. 
 
Hned po hodech jsme se přesunuli do dálkařského sektoru na skok daleký z pásma. Famózní skok předvedla v třetí sérii Deniska s výkonem 410 cm(!). Perfektní skok se povedl i Filipu Vošahlíkovi (373 cm), a v první polovině výsledkové listiny této disciplíny se s pěknými skoky umístili ještě Alenka Kolářová, Ondra Němec, Erika Volná a Nora Panská. 
 
Závod vrcholil štafetou 8 × 100 m, kde se závodníci sbíhali do jedné dráhy až po třetí předávce. Jako vždy byla štafeta očekávána s nervozitou, ale podobně jako v Nehvizdech v prvním kole ji běžci Anetka, David, Vojta, Alenka, Filip, Nora, Denisa a Anna zvládli s přehledem. Anetka výborně odstartovala a předávala Davidovi na druhém místě s malým náskokem před zbývajícími družstvy; každý další člen štafety náskok o malinko zvětšil. Anna Pánková tak probíhala cílovou páskou jako druhá, s náskokem několika sekund před zbytkem pole. Skončili jsme tedy v rozběhu druzí, v celkovém hodnocení štafety devátí, tři sekundy za čtvrtým.
Po sečtení výsledků ze všech čtyř disciplín náš klub skončil na velmi pěkném devátém místě se stejným bodovým ziskem (420 bodů) jako Atletika Stará Boleslav B a AK Sokol Nehvizdy A. Je tedy zřejmé, že náš malý klub dokáže držet krok s nepoměrně většími kluby měst a městeček. 
 
V průběžném hodnocení po 3. kole jsme na 11. místě z dvaceti týmů - velmi pěkné!  
 
Fotky z akce ZDE