1.kolo družstev mladšího žactva – SLANÝ

23.04.2023 13:31

1.kolo družstev mladšího žactva – SLANÝ

 

Máme za sebou první kolo družstev, které se konalo ve Slaném 23.dubna.

Letos poprvé závodíme za jiný team. Děti hostují za klub ASK Dipoli. 

Závody probíhaly tak trochu ve zmatku. Ale i přesto jsme si závody užili. 

Nejlépe se dařilo chlapcům z družstva A, Danovi Turzovi, Vojtovi  Dusovi , ale i Adámkovi Černému. Chlapci doslova vládli v kouli. 

Danovi se povedlo vrhnout kouli až na neuvěřitelných 9.30m, což je jeho OR a vybojoval 1. místo a 11 bodů pro oddíl. Dan si ještě udělal OR na 60 m v čase 8,95 s. 

Vojta se přehodil na kouli a udělal si také skvělý OR 8.96cm a obsadil krásné 3. místo. Vojtovi se dařilo i na 150m s časem 21.55s si zaběhnul pro celkové 8. místo z cca 50 závodníků a přispěl třemi body.

Adamovi se podařilo dát mnoho bodů a stal se nejvíce bodující z družstva. V rozběhu na 60 m vyhrál a s přehledem si vybojoval postup do finále A. Ve finále A se už konkurence ukázala a doběhl na 6. místě, zaběhnul si venkovní OR 8,51 s.( v hale má již 8,29 s). Dařilo se mu také na 150 m, kde si zaběhnul opět venkovní OR v čase 21,08 s, (halový má již po 21 s.) Doběhl na 4. místě a dal pěkných 7 bodů.

   Naši chlapci opravdu zářili v klubu Dipoli, podíleli se na polovině bodů, které oddíl získal, což bylo celkem 64 bodů. 

   Umístili se na druhém místě z 16 oddílů.  Dan byl  po Adamovi druhý nejvíce bodující spolu s Vojtou, každý přispěl 11 body a Adam dokonce dvanácti body.

               

 

Posledním chlapcem byl Honza, pro kterého to byly první závody a tak spíš bojoval sám se sebou, ale získal mnoho zkušeností do dalších kol. Honza se má od čeho odrazit a doufáme, že se bude zlepšovat závod od závodu.

Naše méně zkušená děvčata si udělala plno osobních rekordů. A na takových závodech získaly mnoho dojmů, emocí a zkušeností. 

Bára se předvedla premiérově na náročné trati 800 m, a její čas není na první závod vůbec špatný, mám informaci, že si to skvěle užila a těší se na dalších 800 m. 

Terka absolvovala dokonce tři disciplíny a zdá se, že se bude nejvíce věnovat oštěpu a míčku, protože má pěkný švih v ruce,  budeme se muset věnovat více technice a na příštích závodech si zkusí hod kriketovým míčkem.  

Alenka s Erikou bojovaly společně na dálce a na běhu 150 m. Erice se dařilo na dálce, kde si udělala osobní rekord 382 cm. Erika má už našlápnuto na čtyřmetrovou hranici a uvidíme  jak se jí bude dařit na dalších závodech. 

 

Ještě musím připomenout, že letos už poprvé dětí skákaly z prkna a není to vůbec jednoduché.  Věřte mi, také jsem skákal, vím o čem mluvím. Alenka se s tím zatím nepopasovala, ale budeme na tom pracovat, víme totiž, že je to dobrá dálkařka, dosud drží rekord oddílu v přípravkách (3,45 m). Takže 4 m by pro ni neměly být problém až se trefí na prkno. Druhou společnou disciplínou byl běh na 150 m, Erika s časem pod 24 s potěšila, hodnota jejího OR je 23.91s.  

Mia s Magdou spolu bojovaly na technických disciplínách. A to ve vrhu koulí a v hodu oštěpem. Obě už měly zkušenosti z minulých závodů a tak se od nich čekal nějaký ten pokrok a osobní rekord, což se podařilo. Magda se ve vrhu koulí s výkonem 6.95 m posunula téměř o metr a v oštěpu o více jak metr, hodila na hranici 13 m, přesně 12.92m. Mia se v kouli posunula téměř o půl metr. 

        

výsledky : https://online.atletika.cz/vysledky/68468