1. kole krajského přeboru v Nehvizdech

17.05.2022 22:06
 

Tým Sokola Zlatníky se v pátek 13. května 2022 zúčastnil 1. kola krajského přeboru družstev přípravek Středočeského kraje skupiny C na atletickém stadionu v Nehvizdech. Tým devíti statečných (Anna Pánková, Viktor Pánek, Nora Panská, Ella Jelínková, Filip Hanus, David Černý, Lada Pirníková, Tereza Šindelářová a Natálie Pentel) bojoval s konkurencí dalších 18 družstev z Líbeznice, Říčan a Radošovic, Neratovic, Staré Boleslavi, Čelákovic, Nehvizd a Jesenice, celkem dalších 170 malých závodníků a závodnic.

 
První disciplínou byl sprint na 150 metrů, který děti běžely za poměrně silného horkého protivětru. V běhu se blýskl zejména David Černý, který byl pátý mezi závodníky narozenými v roce 2013(!) a zanechal za sebou mnoho starších dětí narozených v roce 2011 a 2012. Statečně ale běželi i ostatní členové týmu, rozdíl mezi prvním a posledním byl pouhých 5,07 sekundy, což prokazuje výbornou kondici i těch nejmenších běžců!
 
Velmi pěkné výkony předvedly děti v dálkařském sektoru při skoku do dálky z pásma (skok měřený od místa odrazu, nikoliv od odrazového prkna), který byl druhou disciplínou našeho týmu. Nejlepší skok předvedla Nora Panská (328 cm), třímetrovou hranici překonali ještě Viktor a Anička Pánkovi. 
 
Ve třetí disciplíně - v hodu kriketovým míčkem - zazářil Viktor Pánek s výkonem 39,78 m(!), čímž výrazně pomohl celému družstvu a v klasifikaci hodů skončil na fantastickém třetím místě. Velmi pěkné hody se podařily i děvčatům, jmenovitě Aničce Pánkové, Terezce Šindelářové a Ellince Jelínkové (Ella hodila 19,56 m, čímž v klasifikaci dosáhla na šesté místo mezi děvčaty narozenými v roce 2013 a přehodila tak mnoho starších soupeřek i soupeřů). 
 
Parádní zlatnickou disciplínou byl štafetový běh na 8 × 200 m, který se běžel na závěr. Zlatnický tým startoval v druhém rozběhu a bojoval s dalšími šesti týmy. Štafetu skvěle rozběhl Filip Hanus, který první dvoustovku doběhl jako druhý a vybudoval pro tým velký náskok před ostatními soupeři. Náskok dále upevnil i David Černý, který předával Noře Panské na třetí dvoustovku. Nora, Ellinka, Lada a Terezka statečně a účinně náskok udržovaly, předposlední dvoustovku běžela Anička Pánková, a když předala svému bratrovi Viktorovi, bylo jasné, že druhé místo v rozběhu nám už nikdo nevezme! Viktor tedy dotáhl závod jako druhý, s velkým náskokem před zbývajícími týmy našeho rozběhu. Děti byly nadšené, štafetového běhu se velmi obávaly, ale nakonec v něm skvěle uspěly, protože do něj daly úplně všechny síly a celé své srdce. Prostě bojovníci!
 
Po prvním kole krajského přeboru družstev přípravek Středočeského kraje skupiny C je tedy zlatnické družstvo na hezkém 13. místě celkové průběžné klasifikace. Držte nám pěsti, ať ve druhém kole, které je v pátek 3. června opět v Nehvizdech, naši pozici potvrdíme a snad ještě vylepšíme!