VÍKENDOVÉ MISTROVSTVÍ REPUBLIKY ŽACTVA

05.03.2024 15:14

 S EUFORIÍ I ZKLAMÁNÍM

První víkend v březnu proběhl republikový šampionát žactva ve Stromovce. Zlatníky měly dvojnásobné zastoupení v individuálních disciplínách.  V sobotu se představil Marek Bartl na 300 m. V jeho premiéře na tomto mistrovství předvedl čas 39,61 s, který ho zařadil na 17. místo v republice.  Neděle byla pro Zlatníky nabitější. Marek a Daniel Turza  se představili v běhu na 150 m. Marek si vytvořil pěkný osobní rekord 18,34 s, což mu stačilo na 22. místo. 

C:\Users\Eva Šafaříková\Downloads\MČR ŽACTVA HALA 24\2.jpgC:\Users\Eva Šafaříková\Downloads\MČR ŽACTVA HALA 24\3.png

Vrcholem mistrovství byly štafety 4x200 m, kde se našemu kvartetu (Turza, Dus, Bartl, Ctibůrek) podařilo nominovat mezi 24 nejrychlejších týmů.  Borci se představili hned v prvním běhu. Předvedli krásnou a napínavou podívanou, Marek se na třetím úseku postaral o vedení, které chlapci udrželi a prohloubili až do konce. Dosažený čas 1:41.69 s byl jejich osobní rekord a zařadil by štafetu Zlatníků na krásné desáté místo v republice.  Rodiče, trenéři i závodníci si atmosféru a závod náramně užili. 

C:\Users\Eva Šafaříková\Downloads\MČR ŽACTVA HALA 24\4.png

Euforie a nadšení z výkonu netrvalo bohužel dlouho, chlapci byli diskvalifikování za šlápnutí na čáru v zatáčce i při seběhu, neměli jsme dokumentaci ze zmíněných pasáží a protest byl bezpředmětný. Pro chlapce je to cenná zkušenost a ponaučení do budoucna. 

TĚŠÍME SE NA VENKOVNÍ SEZÓNU A DALŠÍ VÝKONY ŽÁKŮ NA ZÁVODECH DRUŽSTEV I JEDNOTLIVCŮ.

C:\Users\Eva Šafaříková\Downloads\MČR ŽACTVA HALA 24\1 (2).pngC:\Users\Eva Šafaříková\Downloads\MČR ŽACTVA HALA 24\5.jpg

C:\Users\Eva Šafaříková\Downloads\MČR ŽACTVA HALA 24\6.jpg